Експертиза фундаменту

Фундамент є основою будь-якого будинку чи будівельного об"єкту. Від грамотності та правильності виконання робіт при зведенні цієї частини будівлі багато в чому залежить довговічність та безпека будівництва загалом. Якість фундаменту та його надійність можна виявити лише за допомогою спеціальної експертизи.

Будівельна експертиза фундаменту – гарантія довговічності та надійності вашого будинку

  • На прохання замовника, особливо у разі виявлення різних дефектів;
  • як частина технічного контролю на стадії будівництва;
  • При реконструкції чи купівлі будинку чи будівлі;

Отже, якщо експертиза проводиться під час будівництва, то зазвичай дана процедура спрямована на недопущення різних дефектів і несправностей ще на стадії закладки будинку. Основним завданням тут є визначення відповідності фундаменту всім правилам та нормам будівництва:

  • Правильне осідання;
  • глибина закладки;
  • Точна відповідність фундаменту типу будівельного об"єкту;
  • Правильний вибір матеріалу для будівництва фундаменту даному об"єкту будівництва;

У разі виявлення дефектів експертиза покликана визначити чинники, які вплинули виникнення даних проблем. Такі дослідження проводиться в основному для вирішення конфліктів і суперечок між будівельною компанією та підрядником. Якщо проводиться реконструкція об"єкта, аналіз стану фундаменту проводиться для перевірки на міцність.

Починати будівництво будь-якого будинку або будівельного об"єкта необхідно з ретельної перевірки та аналізу місцевості, а також потрібно ретельно стежити та використовувати тільки якісні, надійні та перевірені матеріали для закладення цієї стратегічно важливої ​​частини будь-якого будинку. Варто пам"ятати, що будь-яка проблема в фундаменті неминуче спричинить дефекти в стані всього будівельного об"єкта.

Скрупульозне та ретельне обстеження фундаменту, як правило, виконується у тих випадках, коли є підозри на наявність різних деформацій чи дефектів. Також аналіз фундаменту проводиться за бажанням перебудувати об"єкт, додати додатковий поверх або добудувати додаткову кімнату.

Будівельна експертиза дуже актуальна і затребувана, тому що в нашій місцевості рівень ґрунтових вод постійно змінюється, що може спричинити деформацію будівлі. Як визначаються основні показники та критерії при аналізі? Методи визначення - це, як правило, відрив зі сколюванням, ультразвуковий метод або пружний відскок ударного імпульсу. Якщо у процесі цих досліджень виявляються недоліки – це є приводом до більш ретельної перевірки фундаменту. Детальний аналіз визначить точну відповідність досліджуваного фундаменту на стійкість до корозії, морозостійкості, а також стійкості до впливу негативного навколишнього середовища.

В результаті перевірки можна замовити докладний висновок, який дозволяє провести реконструкцію, усунувши всі дефекти, тріщини та неполадки. У цьому документі замовнику буде запропоновано найефективніші та найшвидші способи вирішення виявлених проблем.

Проєкт "СтройАудит" надає повний комплекс послуг із проведення будівельної експертизи фундаменту. Наші фахівці завжди раді допомогти вам у вирішенні найтехнічніших складних завдань та суперечок, що стосуються експлуатації та будівництва будівель. Замовляючи експертизу у "СтройАудит", ви отримуєте гарантію якості наших перевірок та достовірні відомості всіх наших досліджень та тестів.

Експертиза фундаменту