Пожежа та сонячні модулі: міфи та реальність.

    Завдяки тому, що фотовольтаїка вже давно стала звичайним явищем у Німеччині все більше інформації надходить про те, що відбувається з PV системами під час пожеж. Ця тема настільки розбурхує німців, що навіть кілька інститутів присвятили цьому час і гроші платників податків. Я натрапив на публікацію нещодавно і вважаю короткий переказ з невеликими доповненнями важливим для популяризації фотовольтаїки.

    читати допис

    Найкращий посібник для покупців із пожежної безпеки сонячних панелей

    Ваш посібник із запобігання пожежі сонячних батарей.

    читати допис

    Рішення для контролю небезпеки UL 3741 PV

    Що таке UL 3741?

    Лабораторія Underwriters Laboratory (UL)3741 розглядає процеси та принципи безпеки для оцінки та визнання відповідності фотоелектричних батарей із швидким відключенням, які захищають пожежників від небезпеки ураження струмом на дахах будинків із сонячними панелями.

    читати допис

    Визначення технічного стану будівель

    Це встановлення міри пошкодження і категорії технічного стану будівельних конструкцій або будівель і споруд в цілому на основі зіставлення фактичних значень кількісно оцінюваних ознак із значеннями цих же ознак, встановлених проектом або нормативним документом. На вирішення експертизи, окрім цього, може бути поставлене питання щодо визначення причин пошкоджень та руйнувань об’єктів та їх елементів При визначенні технічного стану експертом приймаються до уваги такі чинники як: природні умови, час існування, місце розташування, вплив інших об’єктів (споруджуваних будівель, споруд та ін.) тощо.

    читати допис

    Земельно-технічна експертиза


    Предметом земельно-технічної експертизи є встановлення даних щодо фактичного землекористування, розмірів та меж земельних ділянок, їх відповідності даним, зазначеним у правовстановлюючих документах.

    читати допис

    Орієнтовний перелік вирішуваних питань будівельно-технічної експертизи


    Найбільш поширеними випадками призначення судових будівельно-технічних експертиз є цивільні спори, пов’язані з питаннями експлуатації житлових будівель, господарських споруд, визначення розмірів заподіяної матеріальної шкоди внаслідок залиття, пожежі, якості та об’ємів виконаних будівельних робіт, а також при розподілі домоволодінь.

    читати допис

    Будівельно-технічна експертиза

    Будівельно-технічна експертиза – це різновид інженерно-технічної експертизи, що передбачає проведення спеціального дослідження фахівцем, для з’ясування технічного стану будівлі після проведення робіт. Така експертиза проводиться згідно законодавства з метою отримання інформації про якість виконаних робіт, безпечність експлуатації об’єкта, а також чи відповідає проведення будівництва об’єкта технічним нормам, проектній документації та кошторису проекту.

    читати допис

    Для пошукових систем

    Така експертиза проводиться згідно законодавства з метою отриманняінформації про якість виконаних робіт, безпечність експлуатації об’єкта

    читати допис

    Відкрийте для себе майбутнє життя в ЖК Грінбор (Greenbor)

    Greenbor - це житловий квартал мрії, який будується для вас. Дуплекси та таунхауси, якісна нерухомість перевірена СтройАудит та розумна інфраструктура - все це чекає на вас у Greenbor! Найкраще місце для вашої сім"ї!

    читати допис

    Труби, кабелі

    Під час проведення будівельних робіт немає другорядних завдань. І природно, що всі роботи повинні проводитись справжніми професіоналами своїми справами, компетенції яких можна довіряти. Деколи здається, що для того, щоб розпочати будівництво, достатньо вибрати відповідну ділянку землі. А тим часом, при будівництві існує маса підводних каменів, які необхідно також враховувати в тому випадку, якщо ви не хочете мати зайві неприємності.

    читати допис

    Опалення

    Кожне нове покоління обслуговуючих технічних пристроїв своєю появою зобов"язане нововведенням, що випереджають, спрямованим на більш комфортне облаштування об"єктів, які експлуатуються людиною. Після появи сучасних опалювальних систем, з"явилися нові служби та технічні засоби з обслуговування та ремонту систем опалення. Найефективнішим методом виявлення проблем опалювальної мережі є експертиза опалення тепловізором з подальшою видачею укладання та рекомендацій щодо усунення виявлених дефектів.

    читати допис

    Тепловізор

    У тому випадку, якщо ви збираєтеся купувати, будувати або орендувати будинок, вам обов"язково варто провести його експертизу тепловізором , так як це дозволить виявити низку прихованих моментів, які важливі в процесі експлуатації та проживання. Експертиза тепловізором у такому разі просто незамінна, оскільки вона дозволить за короткий проміжок часу, не витрачаючи зайвих зусиль, виявити, де в будинку проходять різноманітні інженерні комунікації, а також з"ясувати їх стан, провівши таким чином діагностику.

    читати допис

    Аудит

    Загалом дана послуга дозволяє виключити зайві витрати на матеріали та роботи, а також забезпечити контроль на кожному етапі будівництва та проектування. Природно, що фахівці, які відповідають за проведення цієї процедури, повинні також контролювати дотримання виконання договірних зобов"язань, а також дотримуватись проектного рішення.

    читати допис

    Експертиза квартири

    Отже, Ви маєте намір стати власником житла! Тепер необхідно зробити все для того, щоб Ваша квартира стала по-справжньому затишною, теплою, надійною та безпечною. Варіантів дій кілька.

    читати допис

    Експертиза будівництва

    Напевно, не існує такої людини, яка б не мріяла про власний будинок. І тому не дивно, що в тому випадку, якщо ця мрія все ж таки стає реальністю і людина починає будувати будинок, він приділяє увагу кожній деталі, оскільки тільки в такому випадку можна досягти позитивних результатів. Звісно, ​​величезну роль тому, наскільки правильно буде реалізовано задуманий проект, грає те, яким виконавцем було віддано право їх проведення.

    читати допис

    Експертиза нерухомісті

    У сучасному будівництві є ключовим аспектом будівельної експертизи. Вона дозволяє зробити висновки про стан об"єкта нерухомості.

    читати допис

    Експертиза земельної ділянки

    Вимоги до сучасних будівельних об"єктів передбачають комплексний аналіз всієї місцевості, в тому числі земель, на яких розташовуються або розташовуватимуться ті чи інші об"єкти. Для визначення придатності земель та відповідності цілям подальшого використання проводиться експертиза земельних ділянок.

    читати допис

    Експертиза ґрунту

    Нині катастрофічно поганої екології актуальною і дедалі більш затребуваною стає експертиза грунтів. Аналіз ґрунту дозволяє оцінити хімічний склад ґрунту та визначити його практичне призначення. Харчова промисловість досліджує ґрунт, щоб розуміти наскільки екологічно чистим буде врожай, аграрна індустрія – щоб знати, які культури висаджувати на цей тип ґрунту.

    читати допис

    Експертиза води

    Зберегти здоров"я та покращити якість життя може така проста, на перший погляд, річ, як вода. Адже вживання в їжу, пиття, використання для гігієнічних процедур непридатної води може в короткий термін зламати здоровий організм, незалежно від віку.

    читати допис

    Експертиза фундаменту

    Фундамент є основою будь-якого будинку чи будівельного об"єкту. Від грамотності та правильності виконання робіт при зведенні цієї частини будівлі багато в чому залежить довговічність та безпека будівництва загалом. Якість фундаменту та його надійність можна виявити лише за допомогою спеціальної експертизи.

    читати допис

    Експертиза зимового саду

    Зимовий сад – вічнозелений оазис, який можна облаштувати не лише біля котеджу, а й на даху міських висоток. Сучасні технології надають відмінний вибір матеріалів та комплектуючих для зведення легких прозорих конструкцій. Тому вибір форм, розмірів та змін зимових садів майже безмежний. Але в будь-якому випадку конструкція має відповідати певним нормам. Помилки та похибки можуть призвести до порушення мікро-клімату, яке згубно позначиться на стані рослин. Щоб переконатися як матеріали та грамотність здійснення будівельних робіт, необхідно провести спеціальну експертизу.

    читати допис

    Експертиза мансарди

    Сьогодні мансарди є одними з найпопулярніших елементів заміських котеджів або будинків. І в цьому немає нічого дивного, адже вони є втіленням ідеї комфортного, зручного та затишного простору та принципів функціональності.

    читати допис

    Експертиза льоху (погребу)

    Кожен дбайливий господар воліє мати льох у своєму господарстві. Це виправдано не лише бажанням економити, а й харчуватися корисними продуктами, адже вирощуючи овочі та фрукти на власній землі, садівник знає, що використовував для одержання врожаю лише безпечні методи. Поки в господарстві все гаразд, мало хто думає про те, що йому коли-небудь може знадобитися експертиза льоху спеціальною організацією.

    читати допис

    Експертиза покрівлі

    Купівля нерухомості є важливим рішенням, здійснення якого потребує чималих фінансових вливань. Природно, що всі покупці перед покупкою хочуть бути впевнені в тому, що об"єкт нерухомості, що купується ними, коштує заявленої суми. Що стосується способів перевірки, то оптимальним рішенням у тому випадку, якщо вам це необхідно, є експертиза.

    читати допис

    Експертиза нерухомості перед покупкою

    Купівля нерухомості є дуже відповідальним рішенням, яке потрібно приймати виважено. Мабуть, угоди з нерухомістю завжди були ризикованими. І цілком природно, що покупці хочуть звести до мінімуму ризики. У тому випадку, якщо ви не згодні при покупці покладатися виключно на огляд нерухомості, і хочете мати повний обсяг інформації, варто звернути увагу на експертизу нерухомості .

    читати допис

    Вибір заміського будинку

    Постійне проживання в межах міста завдає людині деяких незручностей, пов"язаних з екологічною обстановкою: загазованість атмосферного повітря, постійний шум та багато інших факторів. Тому людина прагне придбати власне затишне житло за межами міста. Найбільш популярним нині є будівництво заміських будинків. Великий приватний будинок – розкіш.

    читати допис

    Чи стануть пасивні будинки активом українських девелоперів?

    Київ вирішив іти в ногу із загальноєвропейським трендом розвитку «зеленого» будівництва. У грудні минулого року голова КМДА Олександр Попов, повернувшись із Парижа, де разом із фахівцями "Київміськбуду" знайомився з технологіями будівництва екодому компанії Natteko, загорівся ідеєю реалізувати щось подібне в українській столиці.

    читати допис

    Купівля та ремонт проблемної квартири

    Поговоримо про проблеми квартир, розташованих на перших та останніх поверхах, та про способи їх усунення.

    читати допис

    Як зберегти тепло будинку

    Стаття про способи укладання теплоізоляційних матеріалів, про переваги та недоліки варіантів утеплення будинків

    читати допис

    ЗАКОН УКРАЇНИ Про судову експертизу {Із змінами від № 3460-IX від 09.11.2023}

    Цей Закон визначає правові, організаційні і фінансові основи судово-експертної діяльності з метою забезпечення правосуддя України незалежною, кваліфікованою і об’єктивною експертизою, орієнтованою на максимальне використання досягнень науки і техніки.

    читати допис

    Екпертиза зимового саду

    Зимовий сад – це місце в будинку, де Вас завжди оточують затишок, тепло та літня зелень. Це одне з найкрасивіших та найоригінальніших місць у будинку. У 18 столітті зимовий сад був атрибутом практично кожної дворянської сім"ї. За високих темпів розвитку світлопрозорих конструкцій зимові сади стають все більш популярними і в наш час. Але, поряд з красою, затишком та легкою атмосферою, зимовий сад є дуже складним технічним рішенням.

    читати допис

    Як виявити та усунути виток тепла в приміщенні?

    Ви замерзаєте взимку у своєму будинку? Одягаєте на себе товсті вовняні светри та шкарпетки, замотуєтесь у ковдру, а ваше улюблене місце – поруч із електричним обігрівачем? Можливо, настав час розібратися, звідки у ваш будинок проникає холод і куди йде дорогоцінне тепло?

    читати допис

    Ремонт без помилок

    Героями цього стрімкого бігу по головним завданням ремонту стали: Кері Еванс, Ерік Стромер, Стів Уотсон, Джиммі Літтл, Ненсі Соріано, Джим Коллінс, Спайк Карелсен, Кармен Де Ла Паза, Ліза Лапорта, Марк Бартолом , Стівен Дракер, провідні, учасники та автори знаменитих у США видань та телепередач про ремонт, професіонали та просто веселі люди.

    читати допис

    10 поширених помилок забудовників при будівництві покрівлі

    Помилки при будівництві покрівлі можуть допускати та допускають все, починаючи з проектувальника та монтажників та закінчуючи самим замовником. Здавалося б, до чого тут клієнти?! Вони заплатили гроші за матеріал, вибрали, можливо, найкраще, що є на ринку. Однак це не головне, і їхня роль на цьому не закінчується. Наведені нижче помилки, незважаючи на банальність деяких з них, є досить поширеними, і більшу їх частину можна віднести не тільки до монтажу покрівлі, але і до будівництва всієї будівлі в цілому.

    читати допис