Ремонт без помилок

Героями цього стрімкого бігу по головним завданням ремонту стали: Кері Еванс, Ерік Стромер, Стів Уотсон, Джиммі Літтл, Ненсі Соріано, Джим Коллінс, Спайк Карелсен, Кармен Де Ла Паза, Ліза Лапорта, Марк Бартолом , Стівен Дракер, провідні, учасники та автори знаменитих у США видань та телепередач про ремонт, професіонали та просто веселі люди.

Від відсутності плану та недотримання безпеки до неймовірного бюджету та невідповідних матеріалів - все, що безстрашні ремонтники помилково беруть на озброєння в процесі перетворення вашої квартири, будинку або іншої площі. Подивимося, як це може бути, чому люди помиляються і насамперед як уникнути частих помилок у ремонті.


25. Врахувати все!

Як казав знаменитий у США Кері Еванс, провідний популярного шоу «Don"t Sweat It» про ремонт: «Перед початком ремонту переконайтеся в чіткості вашого плану, адже ви не хочете опинитися в підготовленій до ремонту квартирі, не готові до роботи з порожнечею» .

«Я знову і знову стикаюся з людьми, які готові зірвати зі стіни шматок старих шпалер, і їм здається, що через якийсь час ремонт буде закінчено, вони остаточно вганяють себе в глибоку чорну дірку, з якої дуже важко вибратися», - коментує Ерік Стромер з іншого популярного ремонтного шоу Over Your Head.

24. Дешевий матеріал!

Наступний визнаний професор ремонту Стів Уотсон (творець вже згаданого американського шоу «Don"t Sweat It») сказав із цього приводу: «Одна з найбільших помилок, які роблять люди на початку ремонту їхньої нерухомості, - вони купують дешевий матеріал. Справа в тому, що вони отримають те, за що платять».

Його колега, тесляр Джиммі Літтл додав: «Якщо ти збираєшся щось робити – роби. Якщо не можеш собі цього дозволити, почекай кращих часів».

23. Занадто багато армованої стрічки

«З усією повагою, колеги, - звернувся до своїх глядачів Ерік Стромер, - але стрічка не вирішує всіх проблем. Це звичайний тимчасовий фіксатор.
«Всі використовують герметизуючі стрічки, тому що це дешево і швидко, і просто, але безумовно ненадовго. Не залишайте його більше, ніж на дві години», - це професійна порада від Джиммі Літтла.

22. Замір

Ненсі Соріано, колишній головний редактор журналу «Country Living», коментувала проблему виміру так: «Не можу навіть описати наскільки важливий сантиметр або навіть половина сантиметра. Якщо розміри зняті, але не сходяться або вони несиметричні, ви не отримаєте очікуваного ефекту, потрібного зовнішнього вигляду. Тому якщо ви не вмієте робити виміри або не можете вибрати напрямок, не соромтеся, закликайте допомогти вам того, хто це вміє робити».

21. (Не) підготовка

«Робіть все правильно, – якось сказав Еванс. – Ви не зможете уникнути конструктивної підготовки. Ви хочете робити все правильно, починайте із самого початку».
До мудрої поради приєднався трудяга-будівельник Джим Коллінс, учасник численних американських ТВ-шоу: «Підготовка – жахливий, найнудніший процес, і нікому це не подобається, але це зекономить вам купу часу. Поточне завдання ремонту – збереження грошей та часу».

20. Поганий інструментарій

«Є три проблеми поганого інструменту: його поломка, зрив проекту, поранення», - писав Спайк Карелсен, який випускає редактор «Family Handyman».

19. Маленька ванна кімната

«Якщо вам потрібна маленька ванна, підберіть правильну сантехніку, - сказав уже знайомий вам Літтл. - Купуйте компактний унітаз, маленьку раковину. Не намагайтеся вставити повнорозмірну сантехніку у вузьку ванну кімнату. Буде тісно».
«Я вірю в помітні кольори і фактури, тому що кидкість у невеликих місцях робить їх приємнішими», - була відмінна порада від Соріано.

18. Мало світла

Першим висловлюванням на тему буде цитата провідної реаліті-шоу «Hammer Heads» Кармен Де Ла Пас: «Помилка, яку часто роблять власники будинків, – це відмова від ретельного проектування освітлення. Воно може кардинально змінити кольори, почуття, атмосферу».
«Є три види освітлення, – поділилася своєю жіночою думкою Ліза Лапорта, ведуча телешоу «Designed to Sell» (прототипу нашого «Квартирного питання») – основне освітлення, спрямоване та театральне чи акцентує. Вам необхідно комбінувати їх усе, щоб отримати закінчену картину».

17. Трендовість

«Часта помилка ховається за бажанням бути модним, мати будинок, складений із останніх, модних, найкласніших речей, – вважає Кармен із «Hammer Heads». - Чого люди при цьому не враховують, то це те, що мода проходить».
Джим Коллінс: «Вам потрібні речі, які пройдуть перевірку часом, які будуть служити вам довгі роки».

16. Маленькі дверні отвори

Кері Еванс щодо цього говорив: «Перевіртеся, що план підлог повністю відповідає плану дверних отворів. Огляньтеся, чи може кімната мати кілька виходів. Або, якщо двері знаходяться в місці щільного потоку людей, переконайтеся, що вони досить широкі для кількох, що протискуються».

15. Щоб уникнути хаосу

«Думаю, це вкрай важливо - передбачати кожну наступну дію, - поділилася своєю думкою Соріано. - Щось ти захотів поставити тут, щось з"єднати там, і так повільно, шматочками ти збираєш свій будинок».

14. Зберігання матеріалу

Красень Марк Бартоломео з шоу Save My Bath говорив: Завжди складайте матеріали в теплому і сухому місці. Вотсон теж так вважає, тому додав: «Поліетиленова плівка збереже вам багато часу та грошей, якщо обернути їм дерево чи плитку. Якщо упаковуватимете їм інструменти або щось на зразок цього, все одно складуйте їх у приміщенні».

13. Відмова від екологічно дружніх матеріалів

Де Ла Пас на користь цього заявила: «Люди часто роблять велику помилку, відмовляючись від «зелених» матеріалів на користь нібито двох причин: 1) вони не знають, як і 2) вони вирішили, що це буде дорожче».
Еванс теж констатував: «Якщо ви робите ремонт «зеленим», ви одразу потрапляєте до авангарду ринку. Тому дружба з екологією – дуже розумний хід».

12. Не ті кольори

Як люди люблять вибирати неправильні кольори! - Поскаржилася Де Ла Пас. - Ніхто ще не уникнув розфарбовування ними всіх доступних поверхонь».
«Матовим може бути тільки стеля, іноді стіни, – порадив досвідчений будівельник із шоу «Spice Up My Kitchen» Джеф Девлін. - Однак напівглянцем можна прикрасити ванну або може бути їдальню. Глянцева фарба надає об"ємного вигляду».

11. Вузькі коридори та сходові марші

«Коли робите ремонт, пам"ятайте, що більше – краще, коли це стосується холу чи сходів», – лаконічно зауважив Коллінс.

10. Вікна

Літтл: «Вікна дуже затратні, а багато хто намагається заощаджувати. Але це не те, де можна заощаджувати».
Соріано згодна: «Ви завжди можете заощадити на зовнішньому вигляді тих вікон, які не дивляться на головну вулицю. І це єдиний спосіб. Не заощаджуйте на якості».

09. Безпека

«Найважливіше, що ви повинні пам"ятати під час підготовки, – ваша власна безпека: окуляри, щоб захистити очі, беруші, щоб захистити вуха, рукавички для захисту рук, нігтів та іншого, – поділився важливим досвідом Коллінс. - Також важливе взуття, бо гострі предмети будуть скрізь. І останнє – вам вкрай необхідна аптечка».

08. Самостійна робота

«Ви повинні розуміти, у що вплуталися, – зауважив Еванс. - Навіть якщо ви не виконуєте ремонту самі, ви повинні знати про все, що робить ваш працівник. Тож ви помітите помилку навіть без ретельної перевірки роботи».
«Так, це дуже важливо. Попередня робота потрібна. Ви ж хочете бути обізнаними у разі, якщо у вас з"являться питання», - підказала Соріано.

07. Заміна електрики

«Думаю, люди іноді взагалі забувають про електрику, ремонтуючи квартиру, бо це коштує грошей, та її й не видно зовсім, - нарікала Соріано. - Пройдіться по будинку з електриком перед початком ремонту, огляньте розетки, їх місця, можливі розташування, кількість. Нехай він упевниться, що все відповідає правилам».

06. Дотримання стилю

«Купляєте іспанський будинок чи будинок ремісника, бо такий стиль вам подобається? Так дотримуйтесь його в дизайні та в нових прибудовах», - вилаяв Вотсон нерозбірливість у форматах.

05. Реєстрація перепланування

Суть у тому, що «якщо ви створюєте нове планування без дозволу і трапляється щось серйозне, вам не виплатять страховку, наприклад», - нагадав Бартоломео. Але навіть без страховки (про що ми радимо вам обов"язково подумати перед ремонтом), вам загрожують непередбачені витрати у вигляді штрафів і юридичних витрат.

04. Тепер про захмарні бюджети

Соріано: «Я думаю, що дуже часто люди не розуміють до кінця сенсу основних витрат у великому ремонті, і частково тому, що не усвідомлюють головного - найбільші рахунки будуть за людино-годинник».
Девлін додав: Ніколи не знаєш, що знайдеш, коли почнеш зносити стіну. Невідомо, чи раптом вам знадобиться бюджетний резерв, якого немає. Будьте реалістом».

03. Підрядники

«Переконайтеся в тому, що обрана вами виконавча компанія відповідає вашим вимогам, бо вони будуть у вашому будинку, і ви однозначно захочете дізнатися, чи вони хороші люди», - гострив Девлін в одній із передач про ремонт.
Стівен Дракер, головний редактор журналу «House Beautiful» писав: «Коли ви інтерв"юєте підрядника та перевіряєте їх рекомендації, момент, який вам необхідно уточнити, як швидко вони передзвонюють. Якщо передзвонюють вони швидко, то їм нема чого приховувати, і ви можете послабити хватку».

02. Надмірні обов"язки

«Коли людина не знає кордонів, вона йде навмання», - казала Де Ла Пас. І Стромер пояснив: "Ви просто повинні знати фронт робіт, і немає сенсу скакати між завданнями без складання плану".

01. Гармонійне співіснування

«Найбільша помилка людей, які бажають переробити свій будинок, це спроба переплюнути сусідів, - попередив Літтл. – Після стотисячного ремонту у старому будинку створений контраст особливо непривабливий». Дисгармонія не потрібна нікому.

Вдалого ремонту! І якнайшвидшого втілення всіх ваших ідей!

Ремонт без помилок