Експертиза квартири

Отже, Ви маєте намір стати власником житла! Тепер необхідно зробити все для того, щоб Ваша квартира стала по-справжньому затишною, теплою, надійною та безпечною. Варіантів дій кілька.

Перший. Ви купуєте квартиру в новобудові і хочете бути впевненими в якості житла, що купуєте.

Другий. Квартира купується на вторинному ринку, та, безумовно, потребує ремонту, а можливо капітального.

Третій. Ремонт у квартирі вже зроблено, але Ви хочете переконатися, що всі роботи та матеріали відповідають укладеному договору та зробити експертизу якості ремонту.

У всіх цих випадках Вам допоможе незалежна експертиза квартири, яка буде дуже ефективним засобом для вирішення спірних ситуацій, що виникають між покупцем і продавцем або між підрядником і замовником.

Тепер докладніше про кожен із варіантів.

Що дає будівельна експертиза квартири , що купується в новобудові? Після того, як Ви підпишите акт прийому – передачі квартири, можуть виникнути неприємні сюрпризи у вигляді явних, а головне прихованих дефектів. Але якщо організацію прийому квартири провести правильно, Вам не доведеться їх усувати власним коштом. Наші фахівці проведуть аналіз стану квартири та визначать усі технічні недоліки, тому що непідготовленій людині впоратися з таким завданням є досить проблематично. І якщо всі дефекти виявити вчасно та в акті прийому вказати, що квартира приймається з недоробками та якими саме, забудовник буде зобов"язаний усунути дефекти та виконувати гарантійні зобов"язання протягом 5 років від моменту здачі будинку.

Другий варіант – квартира придбана на вторинному ринку та потребує ремонту. Як правило, при покупці квартири часто переважають емоції. А коли справа доходить до ремонту, виявляються різноманітні неприємні сюрпризи. Звичайно, хороший ремонт виправить все, але необхідно чітко уявляти, що потребує особливої ​​уваги. Тому оптимальним початком ремонту стане запрошення кваліфікованого спеціаліста, який складе перелік усіх наявних дефектів, дасть офіційний висновок та необхідні рекомендації. Адже вимагати ремонту можуть і криві стіни, і труби, що потребують заміни, і погана теплоізоляція, і все те, що зможе побачити справжній професіонал.

Крім того, це обстеження допоможе визначити оптимальний вибір оздоблювальних матеріалів, які слід використовувати в даному конкретному приміщенні. Так що експертиза квартири перед покупкою є кроком, який допоможе уникнути багатьох проблем у майбутньому.

І, нарешті, варіант третій – експертиза ремонту квартири. Така експертиза може виявити рівень відповідності проведених робіт кошторисної та проектної документації, дотримання технологій при різних видах робіт, дасть оцінку якості використаних матеріалів з урахуванням прийнятих норм і правил.

Незалежна експертиза ремонту квартири потрібна у разі:

  • Неякісний ремонт;
  • Якщо після закінчення ремонту виявилися різні недоліки;
  • Якщо ви виявили завищення підрядником розцінок на проведені роботи;
  • Якщо необхідно надати суду документальний доказ виконаних робіт низької якості.
Наші фахівці допоможуть Вам у будь-якій ситуації, коли потрібно провести професійну експертизу квартири або ремонту. Високий професіоналізм дозволить отримати Вам відповіді на всі поставлені питання, отримати опис усіх знайдених недоліків та необхідних рекомендацій щодо їх усунення.

Можливо Вам здасться, що оплачувати такі послуги не обов"язково, і це є додатковою статтею витрат. Але, зрештою, витрати на грамотну експертизу не можна порівняти з тими, які доведеться понести при виявленні різного роду дефектів.

Експертиза квартири