Екпертиза зимового саду

Зимовий сад – це місце в будинку, де Вас завжди оточують затишок, тепло та літня зелень. Це одне з найкрасивіших та найоригінальніших місць у будинку. У 18 столітті зимовий сад був атрибутом практично кожної дворянської сім"ї. За високих темпів розвитку світлопрозорих конструкцій зимові сади стають все більш популярними і в наш час. Але, поряд з красою, затишком та легкою атмосферою, зимовий сад є дуже складним технічним рішенням.

Конструкція зимового саду має особливості. При його проектуванні необхідно враховувати багато моментів. Це і дизайн самого приміщення, і його спеціальні технічні вимоги, і побажання замовника. Основними моментами при створенні проекту, які мають бути вирішені з максимальною точністю, є:
  • Забезпечення достатньої теплоізоляції;
  • Вентиляція приміщення у повному обсязі;
  • Опалення;
  • Відведення внутрішнього конденсату.

Зимовий сад може бути як опалювальним, так і ні. У першому випадку необхідно правильно та в потрібній кількості розмістити опалювальні елементи по периметру для підтримки потрібної температури. У другому випадку зимовий сад є своєрідним буфером між житловим приміщенням і вулицею, завдяки чому істотно знижується витрата тепла на опалення самого будинку.

Тепер про вентиляцію. Одна з найпоширеніших проблем – утворення конденсату, особливо за низьких зовнішніх температур. Причому ця проблема виникає і в опалюваних садах. Через взаємодію теплого повітря саду з низькими температурами, скла запітніють. Ось тут і приходить на допомогу вентиляція як природна, так і примусова.

Перший варіант, використовуючи конвекцію повітря (нагріте повітря піднімається нагору), вирішує лише частину проблем. Необхідна наявність примусової вентиляції, за допомогою отворів, що відкриваються внизу, для надходження свіжого повітря, і мансардних вікон (люків), для відведення зайвого тепла. Також для примусової конденсації використовуються кондиціонери, що підтримують постійну температуру, або витяжні системи, що використовують повітря ззовні.

Оскільки основною частиною конструкції зимового саду є склопакети, їх правильний вибір та визначить мікроклімат даного приміщення. Встановлений склопакет повинен враховувати орієнтацію на світлі, наявність або відсутність захисту від сонця, загальний дизайн інтер"єру. Крім того, підійдуть тільки ті склопакети, які здатні достатньо забезпечити тепло- і звукоізоляцію, і не створюють парниковий ефект. Конструкція має бути дуже міцною, особливо у разі покрівельних елементів. Покрівельні частини повинні виготовлятися із безпечного скла. Як правило, для зимового саду використовуються однокамерні пакети з енергозберігаючим склом.

Як бачите, втілення ідеї зимового саду вимагає дотримання великої кількості умов та грамотного їх вирішення.

Якщо Ваш зимовий сад знаходиться на стадії проекту, наші фахівці допоможуть Вам визначитися з вибором обладнання та дадуть цінні рекомендації щодо його розміщення та використання для того, щоб втілення Вашої мрії принесло лише радість та задоволення.

Якщо ж у Вас є вже діючий зимовий сад, і Ви хочете усунути проблеми або провести грамотну експертизу зимового саду, щоб їх уникнути, наші фахівці допоможуть і в цьому випадку. Після вивчення питання Вам будуть запропоновані варіанти усунення проблем, пов"язаних з герметичністю, теплоізоляцією, вентиляцією та ін., виходячи з Ваших можливостей і побажань.

У будь-якому випадку проведення експертизи зимового саду дозволить Вам перевірити рівень виконаних робіт та надати впевненість, що Ви платите гроші за якісно виконану роботу.

Екпертиза зимового саду