Купівля та ремонт проблемної квартири

Поговоримо про проблеми квартир, розташованих на перших та останніх поверхах, та про способи їх усунення.


Поговоримо про проблеми квартир, розташованих на перших та останніх поверхах, та про способи їх усунення.
Купівля та ремонт проблемної квартири


При покупці житла кожен мріє придбати квартиру без проблем, проте реалізувати подібні бажання вдається далеко не всім. До того ж квартири на першому і останньому поверхах і кутові часто виявляються дещо дешевшими за інші, правда, натомість вони вимагатимуть вкладення власних коштів, без цього ніяк. Чим раніше буде розпочато ремонт, тим швидше умови проживання у проблемній квартирі стануть комфортними, чи не так?

Найпоширенішими проблемами квартир, розташованих на першому поверсі, є каналізація, шум, вогкість та підвальні комарі. Для боротьби з вогкістю рекомендується встановлення теплої підлоги, яка надійно ізолює внутрішні приміщення від холоду та вогкості. Пам"ятайте, краще один раз витратити гроші та зробити якісний ремонт, ніж все життя миритися з нездоровим мікрокліматом, вогкістю та чекати, коли у членів вашої родини виникнуть проблеми зі здоров"ям.

Квартира, розташована на першому поверсі, потребує особливого відношення до вікон. Низьке розташування віконних прорізів створює хороші умови для проникнення зловмисників. Установка ґрат дозволяє надійно ізолювати власний життєвий простір раз і назавжди. На додаток до ґрат рекомендуються броньовані або доповнені спеціальною плівкою склопакети.

Мешканцям перших поверхів багато неприємностей доставляють підвальні комарі, що проникають у приміщення через щілини та відкриті вікна, не обладнані москітними сітками. Втім, вирішити цю проблему можна і по-іншому, наприклад, встановивши сучасну багатофункціональну систему кондиціювання, що дозволяє не тільки створювати всередині сприятливий мікроклімат, а й попередити проникнення квартирних злодіїв, мух і комах.

Ще однією проблемою першого поверху може стати зворотне закидання каналізаційних вод при поломці сантехнічного обладнання, розташованого на верхніх поверхах. Не слід чекати, коли це лихо прийде у ваш будинок. Ця проблема легко вирішується встановленням зворотного клапана на вході каналізаційних труб. Клапан є нескладним пристроєм, що дозволяє стічні води пересуватися лише в одному напрямку, але ніяк не в зворотному.

Нерідко проблемними виявляються і квартири, розташовані на верхніх поверхах старих будівель, обладнаних плоскими дахами без приміщень. Для попередження протікання стелі необхідно звернутися до спеціальних служб з вимогою ремонту. Ще однією проблемою для мешканців верхніх поверхів може стати дуже низький тиск води в так звані години пік, коли споживання водопровідної води різко зростає. На жаль, для кардинального вирішення цієї проблеми також потрібно звернутися до спеціальної служби. А поки що доведеться будувати свій власний режим так, щоб користуватися водою тоді, коли дозволяє натиск у трубах.

Квартири верхніх поверхів часто мають проблеми з вентиляцією та вимагають реконструкції вентиляційних каналів для ліквідації зворотної тяги, яка приносить до помешкань сторонні запахи з інших квартир. Такі реконструктивні роботи можуть включати підвищення висоти сполучного короба, ізоляцію вентиляційних каналів та нарощування їх висоти.

Кутові квартири старих панельних будинків можуть мати практично непридатний мікроклімат із сирими стінами. Якщо така проблема існує, знадобиться серйозний капітальний ремонт, першим етапом якого має стати пошук та усунення причини. Можливо, це буде погана ізоляція стиків між панелями, що відкриває доступ до приміщення зовнішнього вологого холодного повітря.

У будь-якому разі холодна стіна завжди призводить до конденсації вологи. Якщо на таку стіну повісити щільний вовняний килим, то волога конденсуватиметься під ним, створюючи сприятливі умови для життєдіяльності цвілевих грибів. Жодними напівзаходами вирішити таку проблему не вдасться, єдиним ефективним рішенням може стати капітальний ремонт з усуненням холодових містків та надійною теплоізоляцією проблемних стін.

Замовити правильний ремонт та усунути всі вищезгадані проблеми можна у будівельній бригаді PNVTEAM, яку ми регулярно перевіряємо та консультуємо.

Сайт будівельної бригади PNVTEAM: www.pnvteam.com

Купівля та ремонт проблемної квартири